- Apero Literair -

 

Zondag 29 april 2018 - 11u00

Zondag 29 april 2018  -  11u00, deuren open vanaf 10u30 - toegang: 8 €, pitjes (leden): 7€

Gezien het beperkte aantal zitplaatsen wordt vooraf reserveren sterk aangemoedigd!

Dichter zijn betekent tot het uiterste gaan.

Tot het uiterste van twijfels,

tot het uiterste van hoop,

tot het uiterste van hartstocht,

tot het uiterste van wanhoop.

Milan Kundera

Wanneer je een doorwinterde poëet naast een gerenommeerde en internationaal gelauwerde muzikant zet, dan krijg je literair-muzikaal “vuurwerk”...

Paul Witdouck, licentiaat klassieke filologie, verkaste na zijn onderwijsloopbaan naar Veurne waar hij zich met veel toewijding verdiepte én verdiept in literatuur én poëzie. Na zijn gesmaakte passage en voordracht voor “Toast Literair” eerder dit jaar, konden we hem strikken voor een voorstelling in de “Appel”.

Gilbert Isbin - het best bewaarde muzikaal geheim van België - is een zeer begenadigde, Brugse gitarist en luitist. Hij heeft ondertussen meer dan 30 CD’s uitgegeven en menig internationaal podium gedeeld met uitgelezen gezelschappen van uitmuntende muzikanten.

Paul leest en draagt gedichten voor van o.a. Jorge Luis Borges, Emily Dickinson, Fernando Pessoa, Cees Buddingh’, Hans Andreus, Herman Gorter e. a.

Gilbert speelt een mengeling van hedendaagse, klassieke en eigen stukken en Gilbert zou Gilbert niet zijn als hij niet ter plekke begint te improviseren!